Vitajte a poďte s nami objavovať výnimočné vína a ich príbehy.
Košík 0 položiek - 0€ 0

America

America

Zobrazuje sa všetkych 5 výsledkov

  • Orbelus Getika 2012

    17

    Tmavé čerešňovo-červené. Množstvo korenia a čerešní, zdôraznených a voňavých. Pevné, žuvateľné taníny, ktoré sú však zároveň hladké a v harmónii so sviežim ovocím. Príjemná dubová chuť v pozadí. Dlhé a šťavnaté a sýte.

    Do košíka
  • Orbelus Hrumki Red 2015

    10

    Tmavé čerešňovo-červené. Pikantné tmavočervené ovocie so sladkými, zrelými ale nie prezretými tónmi. Poctivé, suché a jemne zrnité. Prekvapí  množstvom ovocia, ale pôsobí vyvážene, bez dubovej chuti  Pevný, jemne žuvateľný záver.

    Vinohrad 

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Syrah, Skorá Melniška loza, Mourvèdre, Marselan

    Výška: 200 – 240 m

    Expozícia: južná, severozápadná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 4 – 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 33 hl/ha

    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 5 dní, studená

    Fermentácia: 24 – 26 °C, krátka postmacerácia

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: 10 – 15% v použitých dubových sudoch

    Fľaškovanie: jún 2014

     Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2015 – 2018

    Podávanie: 15 – 18 °C

    Vegan: áno

    Údaje

    Alkohol: 14 % obj.…

    Do košíka
  • Orbelus Prima 2013

    20

    Aróma sušených sliviek, byliniek, škorice a tmavej čokolády. Chuť je štruktúrovaná, stredná chuť je zamatová. Záver je mierne suchý, pikantný s náznakom horkosti.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Marikostinovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Cabernet Sauvignon, Merlot, Skorá Melniška loza, Syrah, Grenache Noir

    Výška: 200 – 260 m

    Expozícia: južná, severozápadná, juhovýchodná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 30 hl/ha

    Výnos na vinič: 1 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia

    Fermentácia: fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: v použitých a nových dubových sudoch 9 mesiacov

    Fľaškovanie: október 2015

    Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2016 – 2020

    Podávanie: 17 – 19 °C

    Údaje

    Alkohol: 14,9 % obj.…

    Do košíka
  • Orbelus Prima 2014

    17

    Aróma sušených sliviek, byliniek, škorice a tmavej čokolády. Chuť je štruktúrovaná, stredná chuť je zamatová. Záver je mierne suchý, pikantný s náznakom horkosti.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Marikostinovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Cabernet Sauvignon, Merlot, Skorá Melniška loza, Syrah, Grenache Noir

    Výška: 200 – 260 m

    Expozícia: južná, severozápadná, juhovýchodná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 30 hl/ha

    Výnos na vinič: 1 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia

    Fermentácia: fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: v použitých a nových dubových sudoch 9 mesiacov

    Fľaškovanie: október 2015

    Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2016 – 2020

    Podávanie: 17 – 19 °C

    Údaje

    Alkohol: 14,9 % obj.…

    Do košíka
  • Orbelus Prima 2015

    17

    Aróma sušených sliviek, byliniek, škorice a tmavej čokolády. Chuť je štruktúrovaná, stredná chuť je zamatová. Záver je mierne suchý, pikantný s náznakom horkosti.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Marikostinovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Cabernet Sauvignon, Merlot, Skorá Melniška loza, Syrah, Grenache Noir

    Výška: 200 – 260 m

    Expozícia: južná, severozápadná, juhovýchodná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 30 hl/ha

    Výnos na vinič: 1 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia

    Fermentácia: fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: v použitých a nových dubových sudoch 9 mesiacov

    Fľaškovanie: október 2015

    Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2016 – 2020

    Podávanie: 17 – 19 °C

    Údaje

    Alkohol: 14,9 % obj.…

    Do košíka