Vitajte a poďte s nami objavovať výnimočné vína a ich príbehy.
Košík 0 položiek - 0€ 0

Náš výber

Náš výber

Zobrazených 1–8 z 10 výsledkov

  • AplauZ – Melnik 55 PREMIUM Reserve 2016

    22

    Krásna koncentrovaná rubínová farba. Prvotná aróma je zem a čokoláda – mimoriadne atraktívna a unikátna. Pri druhom nadýchnutí sa dá zachytiť zrelé červené ovocie, čierne olivy, mokka káva a indigo. Telo je stredne plné, elegantné s dobrou sviežosťou, príjemnými tanínmi a dlhým a nezabudnuteľným záverom.

    Do Košíka
  • Aplauz Rosé

    AplauZ Rosé 2018

    15

    Čerstvé a elegantné víno so svetloružovou farbou. Aróma cukrovej vaty a cukrom posypanej hrušky. Zrelé jahody a smotana v chuti. Veľmi čerstvé s dlhým a nezabudnuteľným záverom.

    Odroda: Široká Melniška loza/Broadleaved Melnik a Mavrud

    Alkohol: 13,5 %

    Výroba: Kontakt so šupkami 24 hodín.…

    Do Košíka
  • Bergulé Red Cuvée 2013

    9

    Krásna, tmavá rubínová farba. Vynikajúca a komplexná aróma s hĺbkou a intenzitou. Vôňa dymu, pečeného mäsa, korenia, pečeného čierneho ovocia s čokoládou a ušľachtilými zemitými tónmi. Chutná, šťavnatá a čerstvá chuť.

    Do Košíka
  • Orange Wine 2017

    15

    Jemná svetlooranžová farba. Výrazná vôňa tropického ovocia, dule, hrušky, bielej čerešne, frézie a akácie. Chuť je čerstvá, s tanínmi a dlhým minerálnym záverom. Veľmi komplexné, zaujímavé víno.

    Odroda: Sauvignon Blanc 100 %

    Alkohol: 14 %

    Výroba: Hroznová šťava fermentovaná v kontakte so šupkami 2 týždne, potom víno odpočíva na kvasinkách ďalšie 4 týždne.…

    Do Košíka
  • Orbelus Getika 2012

    17

    Tmavé čerešňovo-červené. Množstvo korenia a čerešní, zdôraznených a voňavých. Pevné, žuvateľné taníny, ktoré sú však zároveň hladké a v harmónii so sviežim ovocím. Príjemná dubová chuť v pozadí. Dlhé a šťavnaté a sýte.

    Do Košíka
  • Orbelus Getika 2013

    17

    Tmavé čerešňovo-červené. Množstvo korenia a čerešní, zdôraznených a voňavých. Pevné, žuvateľné taníny, ktoré sú však zároveň hladké a v harmónii so sviežim ovocím. Príjemná dubová chuť v pozadí. Dlhé a šťavnaté a sýte.

    Do Košíka
  • Orbelus Melnik 2015

    12

    Tmavokarmínová farba. Živá, sladká čerešňa a slivka. Jemná, suchá kriedová textúra – veľmi delikátna a zároveň šťavnaté ovocie. Dlhá, suchá minerálna štruktúra až do záveru.

    Vinohrad  

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Skorá Melniška loza (85%), Grenache Noir, Petit Verdot

    Výška: 200 – 240 m

    Expozícia: južná, juhovýchodná

    Pôda: sandy clay loam, sandy loam

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 33 hl/ha

    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 3 dni, studená

    Fermentácia: 24 – 26 °C, bez postmacerácie

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: 15% v použitých dubových sudoch 3 mesiace, v nádržiach z nerezovej ocele

    Fľaškovanie: júl 2014

     Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2015 – 2019

    Podávanie: 15 – 18 °C

    Vegan: áno 

    Údaje

    Alkohol: 14,9 % obj.…

    Do Košíka
  • Orbelus Prima 2014

    20

    Aróma sušených sliviek, byliniek, škorice a tmavej čokolády. Chuť je štruktúrovaná, stredná chuť je zamatová. Záver je mierne suchý, pikantný s náznakom horkosti.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Marikostinovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Cabernet Sauvignon, Merlot, Skorá Melniška loza, Syrah, Grenache Noir

    Výška: 200 – 260 m

    Expozícia: južná, severozápadná, juhovýchodná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 30 hl/ha

    Výnos na vinič: 1 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia

    Fermentácia: fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: v použitých a nových dubových sudoch 9 mesiacov

    Fľaškovanie: október 2015

    Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2016 – 2020

    Podávanie: 17 – 19 °C

    Údaje

    Alkohol: 14,9 % obj.…

    Do Košíka