Krásna koncentrovaná rubínová farba. Prvotná aróma je zem a čokoláda – mimoriadne atraktívna a unikátna. Pri druhom nadýchnutí sa dá zachytiť zrelé červené ovocie, čierne olivy, mokka káva a indigo. Telo je stredne plné, elegantné s dobrou sviežosťou, príjemnými tanínmi a dlhým a nezabudnuteľným záverom.…
Náš výber
Zobrazených 1–8 z 10 výsledkov
-
AplauZ Rosé 2018
15€Do košíkaČerstvé a elegantné víno so svetloružovou farbou. Aróma cukrovej vaty a cukrom posypanej hrušky. Zrelé jahody a smotana v chuti. Veľmi čerstvé s dlhým a nezabudnuteľným záverom.
Odroda: Široká Melniška loza/Broadleaved Melnik a Mavrud
Alkohol: 13,5 %
Výroba: Kontakt so šupkami 24 hodín.…
-
Orange Wine 2017
15€Do košíkaJemná svetlooranžová farba. Výrazná vôňa tropického ovocia, dule, hrušky, bielej čerešne, frézie a akácie. Chuť je čerstvá, s tanínmi a dlhým minerálnym záverom. Veľmi komplexné, zaujímavé víno.
Odroda: Sauvignon Blanc 100 %
Alkohol: 14 %
Výroba: Hroznová šťava fermentovaná v kontakte so šupkami 2 týždne, potom víno odpočíva na kvasinkách ďalšie 4 týždne.…
-
Orbelus Melnik 2015
11€Do košíkaTmavokarmínová farba. Živá, sladká čerešňa a slivka. Jemná, suchá kriedová textúra – veľmi delikátna a zároveň šťavnaté ovocie. Dlhá, suchá minerálna štruktúra až do záveru.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Kromidovo
Odrody hrozna: Skorá Melniška loza (85%), Grenache Noir, Petit Verdot
Výška: 200 – 240 m
Expozícia: južná, juhovýchodná
Pôda: sandy clay loam, sandy loam
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat
Vek vinice: 7 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 33 hl/ha
Výnos na vinič: 1,5 kg
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: 3 dni, studená
Fermentácia: 24 – 26 °C, bez postmacerácie
Filtrácia: nefiltrované
Zrenie: 15% v použitých dubových sudoch 3 mesiace, v nádržiach z nerezovej ocele
Fľaškovanie: júl 2014
Víno
Ročník 2013
Starnutie: 2015 – 2019
Podávanie: 15 – 18 °C
Vegan: áno
Údaje
Alkohol: 14,9 % obj.…
-
Orbelus Prima 2014
17€Do košíkaAróma sušených sliviek, byliniek, škorice a tmavej čokolády. Chuť je štruktúrovaná, stredná chuť je zamatová. Záver je mierne suchý, pikantný s náznakom horkosti.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Marikostinovo, Kromidovo
Odrody hrozna: Cabernet Sauvignon, Merlot, Skorá Melniška loza, Syrah, Grenache Noir
Výška: 200 – 260 m
Expozícia: južná, severozápadná, juhovýchodná
Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat
Vek vinice: 7 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 30 hl/ha
Výnos na vinič: 1 kg
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia
Fermentácia: fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C
Filtrácia: nefiltrované
Zrenie: v použitých a nových dubových sudoch 9 mesiacov
Fľaškovanie: október 2015
Víno
Ročník 2013
Starnutie: 2016 – 2020
Podávanie: 17 – 19 °C
Údaje
Alkohol: 14,9 % obj.…