Vitajte a poďte s nami objavovať výnimočné vína a ich príbehy.
Košík 0 položiek - 0€ 0

Orbelus

Orbelus

Zobrazených 1–8 z 22 výsledkov

  • Orbelus Getika 2012

    17

    Tmavé čerešňovo-červené. Množstvo korenia a čerešní, zdôraznených a voňavých. Pevné, žuvateľné taníny, ktoré sú však zároveň hladké a v harmónii so sviežim ovocím. Príjemná dubová chuť v pozadí. Dlhé a šťavnaté a sýte.

    Do Košíka
  • Orbelus Getika 2013

    17

    Tmavé čerešňovo-červené. Množstvo korenia a čerešní, zdôraznených a voňavých. Pevné, žuvateľné taníny, ktoré sú však zároveň hladké a v harmónii so sviežim ovocím. Príjemná dubová chuť v pozadí. Dlhé a šťavnaté a sýte.

    Do Košíka
  • Orbelus Hrumki Red 2015

    12

    Tmavé čerešňovo-červené. Pikantné tmavočervené ovocie so sladkými, zrelými ale nie prezretými tónmi. Poctivé, suché a jemne zrnité. Prekvapí  množstvom ovocia, ale pôsobí vyvážene, bez dubovej chuti  Pevný, jemne žuvateľný záver.

    Vinohrad 

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Syrah, Skorá Melniška loza, Mourvèdre, Marselan

    Výška: 200 – 240 m

    Expozícia: južná, severozápadná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 4 – 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 33 hl/ha

    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 5 dní, studená

    Fermentácia: 24 – 26 °C, krátka postmacerácia

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: 10 – 15% v použitých dubových sudoch

    Fľaškovanie: jún 2014

     Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2015 – 2018

    Podávanie: 15 – 18 °C

    Vegan: áno

    Údaje

    Alkohol: 14 % obj.…

    Do Košíka
  • Orbelus Hrumki White 2016

    11

    Osviežujúce, suché a komplexné. Farba je jasná so zlatistými nuansami. Chuť je veľmi intenzívna, elegantná a jemná. Kyselinky sú dobre štruktúrované a integrované do elegantnej textúry.

    Vinohrad 

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Sandanski Misket 100%

    Kultivačná metóda: biologická

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

     Víno

    Ročník 2016

    Podávanie: 9 – 12 °C

    Vegan: áno

    Údaje

    Alkohol: 13 % obj.…

    Do Košíka
  • Orbelus Melnik 2015

    12

    Tmavokarmínová farba. Živá, sladká čerešňa a slivka. Jemná, suchá kriedová textúra – veľmi delikátna a zároveň šťavnaté ovocie. Dlhá, suchá minerálna štruktúra až do záveru.

    Vinohrad  

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Skorá Melniška loza (85%), Grenache Noir, Petit Verdot

    Výška: 200 – 240 m

    Expozícia: južná, juhovýchodná

    Pôda: sandy clay loam, sandy loam

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 33 hl/ha

    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 3 dni, studená

    Fermentácia: 24 – 26 °C, bez postmacerácie

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: 15% v použitých dubových sudoch 3 mesiace, v nádržiach z nerezovej ocele

    Fľaškovanie: júl 2014

     Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2015 – 2019

    Podávanie: 15 – 18 °C

    Vegan: áno 

    Údaje

    Alkohol: 14,9 % obj.…

    Do Košíka
  • Orbelus Mitra 2018

    0

    Krásna rubínová farba. Zrelá tmavá čerešňa s vôňou šípok, zrelých sliviek a čokolády. Prvý chuťový dojem je sladkosť, ktorá zvýrazňuje chuť zrelého červeného ovocia. Robustný záver.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, hovýchodné Bulharsko
    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo
    Odrody hrozna:

    Grenache Noir, Široká Melniška loza

    Výška: 200 – 260 m
    Expozícia: južná, juhovýchodná
    Pôda: loamy sand, sandy clay loam
    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
    Metóda vedenia: Cordon de Royat
    Vek vinice: 9 a 2 roky
    Kultivačná metóda: biologická
    Výnos na hektár: 33 hl/ha
    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
    Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia
    Fermentácia:

    fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C, použitie vlastných kvasiniek kultivovaných a vybraných z vlastného hrozna, úplne bez siričitanov

    Filtrácia: nefiltrované
    Zrenie: v nádržiach z nerezovej ocele

    Fľaškovanie: december 2018

    Víno

    Ročník 2018
    Podávanie: 15 – 18 °C
    Vegan: áno

    Údaje

    Alkohol: 15 % obj.…

    Do Košíka
  • Orbelus Orelek Chardonnay & Pinot Gris 2017

    12

    Svetlá žlto-zlatá farba. Aróma hrušky a dule s tónom dymu. Čerstvé, pretrvávajúce telo s vyváženým dlhým záverom. Príjemná kombinácia chute ovocia a minerálov s nezabudnuteľnými nuansami dúl.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kromidovo

    Odrody hrozna: Chardonnay & Pinot Gris

    Výška: 200 m

    Expozícia: severozápadná

    Pôda: sandy clay loam

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat a Guyot

    Vek: vinice 15 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 33 hl/ha

    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: bez macerácie, sčasti sú bobule lisované priamo

    Fermentácia: pri 14 – 16 °C v nádržiach z nerezovej ocele, 20 % fermentované v bareloch (vrátane malolaktickej fermentácie)

    Filtrácia: filtrované

    Zrenie: v nádržiach z nerezovej ocele

    Fľaškovanie: apríl 2016

    Víno

    Ročník 2015

    Podávanie: 9 – 12 °C

    Údaje

    Alkohol: 13 %

    Špecifická hmotnosť: 0,99

    Zvyškový cukor: 2,5 g/l

    Acidita: 6,2 g/l

    Celkový obsah SO2 80 mg/l

    EAN 3800228700334

    Certifikát organické víno, BG-BIO-02

    Do Košíka
  • Orbelus Orelek Chardonnay & Viognier 2016

    12

    Krásna svetlá farba svetla so žltozeleným odtieňom. Aróma broskyne a dule doplnená náznakmi kvetov citrónovníka a citrusových plodov. Živá, harmonická chuť. Príjemný, nezabudnuteľný záver s tónmi bieleho a citrusového ovocia.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kromidovo

    Odrody hrozna: Chardonnay & Viogner

    Výška: 200 m

    Expozícia: severozápadná

    Pôda: sandy clay loam

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat a Guyot

    Vek vinice: 15 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 33 hl/ha

    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: sčasti je mušt odčerpaný po krátkej studenej macerácii, sčasti sú bobule lisované priamo

    Fermentácia: pri 14 – 16 °C v nádržiach z nerezovej ocele, 10 % fermentované v bareloch (vrátane malolaktickej fermentácie) v starých bareloch (druhýkrát)

    Filtrácia: filtrované

    Zrenie: v nádržiach z nerezovej ocele

    Fľaškovanie: apríl 2016

    Víno

    Ročník: 2015

    Podávanie: 9 – 12 °C

    Údaje

    Alkohol: 13 %

    Špecifická hmotnosť: 0,99

    Zvyškový cukor: 3,9 g/l

    Acidita: 6,2 g/l

    Celkový obsah SO2 : 80 mg/l

    EAN 3800228700334

    Certifikát organické víno, BG-BIO-02

    Do Košíka