Tmavé čerešňovo-červené. Množstvo korenia a čerešní, zdôraznených a voňavých. Pevné, žuvateľné taníny, ktoré sú však zároveň hladké a v harmónii so sviežim ovocím. Príjemná dubová chuť v pozadí. Dlhé a šťavnaté a sýte.…
Orbelus
Zobrazených 1–8 z 22 výsledkov
-
Orbelus Hrumki Red 2015
10€Do košíkaTmavé čerešňovo-červené. Pikantné tmavočervené ovocie so sladkými, zrelými ale nie prezretými tónmi. Poctivé, suché a jemne zrnité. Prekvapí množstvom ovocia, ale pôsobí vyvážene, bez dubovej chuti Pevný, jemne žuvateľný záver.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Kromidovo
Odrody hrozna: Syrah, Skorá Melniška loza, Mourvèdre, Marselan
Výška: 200 – 240 m
Expozícia: južná, severozápadná
Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat
Vek vinice: 4 – 7 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 33 hl/ha
Výnos na vinič: 1,5 kg
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: 5 dní, studená
Fermentácia: 24 – 26 °C, krátka postmacerácia
Filtrácia: nefiltrované
Zrenie: 10 – 15% v použitých dubových sudoch
Fľaškovanie: jún 2014
Víno
Ročník 2013
Starnutie: 2015 – 2018
Podávanie: 15 – 18 °C
Vegan: áno
Údaje
Alkohol: 14 % obj.…
-
Orbelus Hrumki White 2016
10€Do košíkaOsviežujúce, suché a komplexné. Farba je jasná so zlatistými nuansami. Chuť je veľmi intenzívna, elegantná a jemná. Kyselinky sú dobre štruktúrované a integrované do elegantnej textúry.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Kromidovo
Odrody hrozna: Sandanski Misket 100%
Kultivačná metóda: biologická
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Víno
Ročník 2016
Podávanie: 9 – 12 °C
Vegan: áno
Údaje
Alkohol: 13 % obj.…
-
Orbelus Melnik 2015
11€Do košíkaTmavokarmínová farba. Živá, sladká čerešňa a slivka. Jemná, suchá kriedová textúra – veľmi delikátna a zároveň šťavnaté ovocie. Dlhá, suchá minerálna štruktúra až do záveru.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Kromidovo
Odrody hrozna: Skorá Melniška loza (85%), Grenache Noir, Petit Verdot
Výška: 200 – 240 m
Expozícia: južná, juhovýchodná
Pôda: sandy clay loam, sandy loam
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat
Vek vinice: 7 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 33 hl/ha
Výnos na vinič: 1,5 kg
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: 3 dni, studená
Fermentácia: 24 – 26 °C, bez postmacerácie
Filtrácia: nefiltrované
Zrenie: 15% v použitých dubových sudoch 3 mesiace, v nádržiach z nerezovej ocele
Fľaškovanie: júl 2014
Víno
Ročník 2013
Starnutie: 2015 – 2019
Podávanie: 15 – 18 °C
Vegan: áno
Údaje
Alkohol: 14,9 % obj.…
-
Orbelus Mitra 2018
11€Do košíkaKrásna rubínová farba. Zrelá tmavá čerešňa s vôňou šípok, zrelých sliviek a čokolády. Prvý chuťový dojem je sladkosť, ktorá zvýrazňuje chuť zrelého červeného ovocia. Robustný záver.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, hovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Kromidovo
Odrody hrozna:Grenache Noir, Široká Melniška loza
Výška: 200 – 260 m
Expozícia: južná, juhovýchodná
Pôda: loamy sand, sandy clay loam
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat
Vek vinice: 9 a 2 roky
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 33 hl/ha
Výnos na vinič: 1,5 kgVínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia
Fermentácia:fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C, použitie vlastných kvasiniek kultivovaných a vybraných z vlastného hrozna, úplne bez siričitanov
Filtrácia: nefiltrované
Zrenie: v nádržiach z nerezovej oceleFľaškovanie: december 2018
Víno
Ročník 2018
Podávanie: 15 – 18 °C
Vegan: ánoÚdaje
Alkohol: 15 % obj.…
-
Orbelus Orelek Chardonnay & Pinot Gris 2017
10€Do košíkaSvetlá žlto-zlatá farba. Aróma hrušky a dule s tónom dymu. Čerstvé, pretrvávajúce telo s vyváženým dlhým záverom. Príjemná kombinácia chute ovocia a minerálov s nezabudnuteľnými nuansami dúl.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kromidovo
Odrody hrozna: Chardonnay & Pinot Gris
Výška: 200 m
Expozícia: severozápadná
Pôda: sandy clay loam
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat a Guyot
Vek: vinice 15 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 33 hl/ha
Výnos na vinič: 1,5 kg
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: bez macerácie, sčasti sú bobule lisované priamo
Fermentácia: pri 14 – 16 °C v nádržiach z nerezovej ocele, 20 % fermentované v bareloch (vrátane malolaktickej fermentácie)
Filtrácia: filtrované
Zrenie: v nádržiach z nerezovej ocele
Fľaškovanie: apríl 2016
Víno
Ročník 2015
Podávanie: 9 – 12 °C
Údaje
Alkohol: 13 %
Špecifická hmotnosť: 0,99
Zvyškový cukor: 2,5 g/l
Acidita: 6,2 g/l
Celkový obsah SO2 80 mg/l
EAN 3800228700334
Certifikát organické víno, BG-BIO-02
…
-
Orbelus Orelek Chardonnay & Viognier 2016
10€Do košíkaKrásna svetlá farba svetla so žltozeleným odtieňom. Aróma broskyne a dule doplnená náznakmi kvetov citrónovníka a citrusových plodov. Živá, harmonická chuť. Príjemný, nezabudnuteľný záver s tónmi bieleho a citrusového ovocia.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kromidovo
Odrody hrozna: Chardonnay & Viogner
Výška: 200 m
Expozícia: severozápadná
Pôda: sandy clay loam
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat a Guyot
Vek vinice: 15 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 33 hl/ha
Výnos na vinič: 1,5 kg
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: sčasti je mušt odčerpaný po krátkej studenej macerácii, sčasti sú bobule lisované priamo
Fermentácia: pri 14 – 16 °C v nádržiach z nerezovej ocele, 10 % fermentované v bareloch (vrátane malolaktickej fermentácie) v starých bareloch (druhýkrát)
Filtrácia: filtrované
Zrenie: v nádržiach z nerezovej ocele
Fľaškovanie: apríl 2016
Víno
Ročník: 2015
Podávanie: 9 – 12 °C
Údaje
Alkohol: 13 %
Špecifická hmotnosť: 0,99
Zvyškový cukor: 3,9 g/l
Acidita: 6,2 g/l
Celkový obsah SO2 : 80 mg/l
EAN 3800228700334
Certifikát organické víno, BG-BIO-02
…