Aróma sušených sliviek, byliniek, škorice a tmavej čokolády. Chuť je štruktúrovaná, stredná chuť je zamatová. Záver je mierne suchý, pikantný s náznakom horkosti.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Marikostinovo, Kromidovo
Odrody hrozna: Cabernet Sauvignon, Merlot, Skorá Melniška loza, Syrah, Grenache Noir
Výška: 200 – 260 m
Expozícia: južná, severozápadná, juhovýchodná
Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat
Vek vinice: 7 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 30 hl/ha
Výnos na vinič: 1 kg
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia
Fermentácia: fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C
Filtrácia: nefiltrované
Zrenie: v použitých a nových dubových sudoch 9 mesiacov
Fľaškovanie: október 2015
Víno
Ročník 2013
Starnutie: 2016 – 2020
Podávanie: 17 – 19 °C
Údaje
Alkohol: 14,9 % obj.…