Vitajte a poďte s nami objavovať výnimočné vína a ich príbehy.
Košík 0 položiek - 0,00€ 0

Grenache Noir

Grenache Noir

Zobrazuje sa všetkych 7 výsledkov

  • G.S.M. 2019

    1500

    Exkluzívne vínko! Silná trojka Grenache, Syrah a Mourvedre dopestované v slnečných viniciach terroiru v okolí romantického vinárskeho mestečka Melnik vytvorila túto limitovanú edíciu. Vyrobených bolo iba 600 fliaš tohto vína a už len necelých 300 je možné kúpiť.

    Do košíka
  • Zľava!

    Orbelus Melnik 2015

    1100 940

    Tmavokarmínová farba. Živá, sladká čerešňa a slivka. Jemná, suchá kriedová textúra – veľmi delikátna a zároveň šťavnaté ovocie. Dlhá, suchá minerálna štruktúra až do záveru.

    Vinohrad  

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Skorá Melniška loza (85%), Široká Melniška loza, Petit Verdot

    Výška: 200 – 240 m

    Expozícia: južná, juhovýchodná

    Pôda: sandy clay loam, sandy loam

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 33 hl/ha

    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 3 dni, studená

    Fermentácia: 24 – 26 °C, bez postmacerácie

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: 15% v použitých dubových sudoch 3 mesiace, v nádržiach z nerezovej ocele

    Fľaškovanie: júl 2014

     Víno

    Ročník 2013

    Podávanie: 15 – 18 °C

    Vegan: áno 

    Údaje

    Alkohol: 14,9 % obj.…

    Do košíka
  • Orbelus Mitra 2018

    1100

    Krásna rubínová farba. Zrelá tmavá čerešňa s vôňou šípok, zrelých sliviek a čokolády. Prvý chuťový dojem je sladkosť, ktorá zvýrazňuje chuť zrelého červeného ovocia. Robustný záver.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, hovýchodné Bulharsko
    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo
    Odrody hrozna: Grenache Noir, Široká Melniška loza
    Výška: 200 – 260 m
    Expozícia: južná, juhovýchodná
    Pôda: loamy sand, sandy clay loam
    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
    Metóda vedenia: Cordon de Royat
    Vek vinice: 9 a 2 roky
    Kultivačná metóda: biologická
    Výnos na hektár: 33 hl/ha
    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
    Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia
    Fermentácia: fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C, použitie vlastných kvasiniek kultivovaných a vybraných z vlastného hrozna, úplne bez siričitanov

    Filtrácia: nefiltrované
    Zrenie: v nádržiach z nerezovej ocele
    Fľaškovanie: december 2018

    Víno

    Ročník 2018
    Podávanie: 15 – 18 °C
    Vegan: áno

    Údaje

    Alkohol: 15 % obj.…

    Do košíka
  • Zľava!

    Orbelus Paril 2017

    1000 890

    Atraktívna lososová farba. Aróma s odtieňmi bielej čerešne a grapefruitov. Vyvážený, dlhý záver s pretrvávajúcou chuťou ovocia, citrusov a minerálov.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Syrah, Grenache, Primitivo, Marselan, Skorá Melniška loza

    Výška: 200 – 260 m

    Expozícia: severozápadná, juhovýchodná, južná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand, sandy loam

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 9 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 33 hl/ha

    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: sčasti je mušt odčerpaný po krátkej studenej macerácii, sčasti sú bobule lisované priamo

    Fermentácia: pri 14 – 16 °C v nádržiach z nerezovej ocele

    Filtrácia: filtrované

    Zrenie: v nádržiach z nerezovej ocele

    Fľaškovanie: marec 2016

    Víno

    Ročník 2015

    Podávanie: 7 – 10 °C

    Údaje

    Alkohol: 14 %

    Špecifická hmotnosť: 0,99

    Zvyškový cukor: 1,9 g/l

    Acidita: 6,2 g/l

    Celkový obsah SO2 86 mg/l

    obj.

    Do košíka
  • Zľava!

    Orbelus Prima 2014

    1700 1490

    Aróma sušených sliviek, byliniek, škorice a tmavej čokolády. Chuť je štruktúrovaná, stredná chuť je zamatová. Záver je mierne suchý, pikantný s náznakom horkosti.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Marikostinovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Cabernet Sauvignon, Merlot, Skorá Melniška loza, Syrah, Grenache Noir

    Výška: 200 – 260 m

    Expozícia: južná, severozápadná, juhovýchodná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 30 hl/ha

    Výnos na vinič: 1 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia

    Fermentácia: fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: v použitých a nových dubových sudoch 9 mesiacov

    Fľaškovanie: október 2015

    Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2016 – 2020

    Podávanie: 17 – 19 °C

    Údaje

    Alkohol: 14,9 % obj.…

    Do košíka
  • Orbelus Prima 2015

    1700

    Aróma sušených sliviek, byliniek, škorice a tmavej čokolády. Chuť je štruktúrovaná, stredná chuť je zamatová. Záver je mierne suchý, pikantný s náznakom horkosti.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Marikostinovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Cabernet Sauvignon, Merlot, Skorá Melniška loza, Syrah, Grenache Noir

    Výška: 200 – 260 m

    Expozícia: južná, severozápadná, juhovýchodná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 30 hl/ha

    Výnos na vinič: 1 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia

    Fermentácia: fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: v použitých a nových dubových sudoch 9 mesiacov

    Fľaškovanie: október 2015

    Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2016 – 2020

    Podávanie: 17 – 19 °C

    Údaje

    Alkohol: 14,9 % obj.…

    Do košíka
  • Orbelus Single Grenache Noir 2016

    2200

    Víno je charakteristické vôňou bieleho korenia. Šťavnatá ovocná chuť jahôd a malín je okorenená štipkou klinčekov a sladkého drievka. Zrenie vo francúzskych dubových barikových sudoch dodáva vínu vôňu vanilky. Taníny sú jemné.

    Do košíka