Vitajte a poďte s nami objavovať výnimočné vína a ich príbehy.
Košík 0 položiek - 0,00€ 0

Melnik 55 (Skorá Melniška)

Melnik 55 (Skorá Melniška)

Zobrazených 1–8 z 14 výsledkov

  • AplauZ – Melnik 55 PREMIUM Reserve 2016

    2100

    Krásna koncentrovaná rubínová farba. Prvotná aróma je zem a čokoláda – mimoriadne atraktívna a unikátna. Pri druhom nadýchnutí sa dá zachytiť zrelé červené ovocie, čierne olivy, mokka káva a indigo. Telo je stredne plné, elegantné s dobrou sviežosťou, príjemnými tanínmi a dlhým a nezabudnuteľným záverom.

    Do košíka
  • AplauZ – Melnik 55 Reserve 2017

    1500

    Krásna koncentrovaná rubínová farba. Prvotná aróma je zem a čokoláda – mimoriadne atraktívna a unikátna. Pri druhom nadýchnutí sa dá zachytiť zrelé červené ovocie, čierne olivy, mokka káva a indigo. Telo je stredne plné, elegantné s dobrou sviežosťou, príjemnými tanínmi a dlhým a nezabudnuteľným záverom.

    Do košíka
  • HAILSTORM – KRUPOBITIE 2016

    2800

    Silný názov, silné víno! Ako vzniklo? Intenzívne krupobitie postihlo vinohrady vinárstva Villa Melnik ráno 1. júla 2016. Zničilo 75% všetkej úrody. Avšak hrozno, ktoré prežilo, absorbovalo všetku silu slnka, zeme a viniča.

    Do košíka
  • Zľava!

    Orbelus Getika 2013

    1400 1190

    Tmavé čerešňovo-červené. Množstvo korenia a čerešní, zdôraznených a voňavých. Pevné, žuvateľné taníny, ktoré sú však zároveň hladké a v harmónii so sviežim ovocím. Príjemná dubová chuť v pozadí. Dlhé a šťavnaté a sýte.

    Do košíka
  • Zľava! Hrumki čevené víno

    Orbelus Hrumki Red 2015

    1000 860

    Tmavé čerešňovo-červené. Pikantné tmavočervené ovocie so sladkými, zrelými ale nie prezretými tónmi. Poctivé, suché a jemne zrnité. Prekvapí  množstvom ovocia, ale pôsobí vyvážene, bez dubovej chuti  Pevný, jemne žuvateľný záver.

    Vinohrad 

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Syrah, Skorá Melniška loza, Mourvèdre, Marselan

    Výška: 200 – 240 m

    Expozícia: južná, severozápadná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 4 – 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 33 hl/ha

    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 5 dní, studená

    Fermentácia: 24 – 26 °C, krátka postmacerácia

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: 10 – 15% v použitých dubových sudoch

    Fľaškovanie: jún 2014

     Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2015 – 2018

    Podávanie: 15 – 18 °C

    Vegan: áno

    Údaje

    Alkohol: 14 % obj.…

    Do košíka
  • Zľava!

    Orbelus Melnik 2015

    1100 940

    Tmavokarmínová farba. Živá, sladká čerešňa a slivka. Jemná, suchá kriedová textúra – veľmi delikátna a zároveň šťavnaté ovocie. Dlhá, suchá minerálna štruktúra až do záveru.

    Vinohrad  

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Skorá Melniška loza (85%), Široká Melniška loza, Petit Verdot

    Výška: 200 – 240 m

    Expozícia: južná, juhovýchodná

    Pôda: sandy clay loam, sandy loam

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 33 hl/ha

    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 3 dni, studená

    Fermentácia: 24 – 26 °C, bez postmacerácie

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: 15% v použitých dubových sudoch 3 mesiace, v nádržiach z nerezovej ocele

    Fľaškovanie: júl 2014

     Víno

    Ročník 2013

    Podávanie: 15 – 18 °C

    Vegan: áno 

    Údaje

    Alkohol: 14,9 % obj.…

    Do košíka
  • Zľava!

    Orbelus Paril 2017

    1000 890

    Atraktívna lososová farba. Aróma s odtieňmi bielej čerešne a grapefruitov. Vyvážený, dlhý záver s pretrvávajúcou chuťou ovocia, citrusov a minerálov.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Syrah, Grenache, Primitivo, Marselan, Skorá Melniška loza

    Výška: 200 – 260 m

    Expozícia: severozápadná, juhovýchodná, južná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand, sandy loam

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 9 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 33 hl/ha

    Výnos na vinič: 1,5 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: sčasti je mušt odčerpaný po krátkej studenej macerácii, sčasti sú bobule lisované priamo

    Fermentácia: pri 14 – 16 °C v nádržiach z nerezovej ocele

    Filtrácia: filtrované

    Zrenie: v nádržiach z nerezovej ocele

    Fľaškovanie: marec 2016

    Víno

    Ročník 2015

    Podávanie: 7 – 10 °C

    Údaje

    Alkohol: 14 %

    Špecifická hmotnosť: 0,99

    Zvyškový cukor: 1,9 g/l

    Acidita: 6,2 g/l

    Celkový obsah SO2 86 mg/l

    obj.

    Do košíka
  • Zľava!

    Orbelus Prima 2014

    1700 1490

    Aróma sušených sliviek, byliniek, škorice a tmavej čokolády. Chuť je štruktúrovaná, stredná chuť je zamatová. Záver je mierne suchý, pikantný s náznakom horkosti.

    Vinohrad

    Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko

    Lokalita: Kapatovo, Marikostinovo, Kromidovo

    Odrody hrozna: Cabernet Sauvignon, Merlot, Skorá Melniška loza, Syrah, Grenache Noir

    Výška: 200 – 260 m

    Expozícia: južná, severozápadná, juhovýchodná

    Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand

    Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským

    Metóda vedenia: Cordon de Royat

    Vek vinice: 7 rokov

    Kultivačná metóda: biologická

    Výnos na hektár: 30 hl/ha

    Výnos na vinič: 1 kg

    Vínna pivnica

    Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené

    Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia

    Fermentácia: fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C

    Filtrácia: nefiltrované

    Zrenie: v použitých a nových dubových sudoch 9 mesiacov

    Fľaškovanie: október 2015

    Víno

    Ročník 2013

    Starnutie: 2016 – 2020

    Podávanie: 17 – 19 °C

    Údaje

    Alkohol: 14,9 % obj.…

    Do košíka