Krásna koncentrovaná rubínová farba. Prvotná aróma je zem a čokoláda – mimoriadne atraktívna a unikátna. Pri druhom nadýchnutí sa dá zachytiť zrelé červené ovocie, čierne olivy, mokka káva a indigo. Telo je stredne plné, elegantné s dobrou sviežosťou, príjemnými tanínmi a dlhým a nezabudnuteľným záverom.…
Melnik 55 (Skorá Melniška)
Zobrazených 1–8 z 14 výsledkov
-
AplauZ – Melnik 55 Reserve 2017
1500€Do košíkaKrásna koncentrovaná rubínová farba. Prvotná aróma je zem a čokoláda – mimoriadne atraktívna a unikátna. Pri druhom nadýchnutí sa dá zachytiť zrelé červené ovocie, čierne olivy, mokka káva a indigo. Telo je stredne plné, elegantné s dobrou sviežosťou, príjemnými tanínmi a dlhým a nezabudnuteľným záverom.…
-
Zľava!
Orbelus Hrumki Red 2015
1000€860€Do košíkaTmavé čerešňovo-červené. Pikantné tmavočervené ovocie so sladkými, zrelými ale nie prezretými tónmi. Poctivé, suché a jemne zrnité. Prekvapí množstvom ovocia, ale pôsobí vyvážene, bez dubovej chuti Pevný, jemne žuvateľný záver.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Kromidovo
Odrody hrozna: Syrah, Skorá Melniška loza, Mourvèdre, Marselan
Výška: 200 – 240 m
Expozícia: južná, severozápadná
Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat
Vek vinice: 4 – 7 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 33 hl/ha
Výnos na vinič: 1,5 kg
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: 5 dní, studená
Fermentácia: 24 – 26 °C, krátka postmacerácia
Filtrácia: nefiltrované
Zrenie: 10 – 15% v použitých dubových sudoch
Fľaškovanie: jún 2014
Víno
Ročník 2013
Starnutie: 2015 – 2018
Podávanie: 15 – 18 °C
Vegan: áno
Údaje
Alkohol: 14 % obj.…
-
Zľava!
Orbelus Melnik 2015
1100€940€Do košíkaTmavokarmínová farba. Živá, sladká čerešňa a slivka. Jemná, suchá kriedová textúra – veľmi delikátna a zároveň šťavnaté ovocie. Dlhá, suchá minerálna štruktúra až do záveru.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Kromidovo
Odrody hrozna: Skorá Melniška loza (85%), Široká Melniška loza, Petit Verdot
Výška: 200 – 240 m
Expozícia: južná, juhovýchodná
Pôda: sandy clay loam, sandy loam
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat
Vek vinice: 7 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 33 hl/ha
Výnos na vinič: 1,5 kg
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: 3 dni, studená
Fermentácia: 24 – 26 °C, bez postmacerácie
Filtrácia: nefiltrované
Zrenie: 15% v použitých dubových sudoch 3 mesiace, v nádržiach z nerezovej ocele
Fľaškovanie: júl 2014
Víno
Ročník 2013
Podávanie: 15 – 18 °C
Vegan: áno
Údaje
Alkohol: 14,9 % obj.…
-
Zľava!
Orbelus Paril 2017
1000€890€Do košíkaAtraktívna lososová farba. Aróma s odtieňmi bielej čerešne a grapefruitov. Vyvážený, dlhý záver s pretrvávajúcou chuťou ovocia, citrusov a minerálov.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Kromidovo
Odrody hrozna: Syrah, Grenache, Primitivo, Marselan, Skorá Melniška loza
Výška: 200 – 260 m
Expozícia: severozápadná, juhovýchodná, južná
Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand, sandy loam
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat
Vek vinice: 9 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 33 hl/ha
Výnos na vinič: 1,5 kg
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: sčasti je mušt odčerpaný po krátkej studenej macerácii, sčasti sú bobule lisované priamo
Fermentácia: pri 14 – 16 °C v nádržiach z nerezovej ocele
Filtrácia: filtrované
Zrenie: v nádržiach z nerezovej ocele
Fľaškovanie: marec 2016
Víno
Ročník 2015
Podávanie: 7 – 10 °C
Údaje
Alkohol: 14 %
Špecifická hmotnosť: 0,99
Zvyškový cukor: 1,9 g/l
Acidita: 6,2 g/l
Celkový obsah SO2 86 mg/l
obj.
-
Zľava!
Orbelus Prima 2014
1700€1490€Do košíkaAróma sušených sliviek, byliniek, škorice a tmavej čokolády. Chuť je štruktúrovaná, stredná chuť je zamatová. Záver je mierne suchý, pikantný s náznakom horkosti.
Vinohrad
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Marikostinovo, Kromidovo
Odrody hrozna: Cabernet Sauvignon, Merlot, Skorá Melniška loza, Syrah, Grenache Noir
Výška: 200 – 260 m
Expozícia: južná, severozápadná, juhovýchodná
Pôda: sandy clay loam, loam – loamy sand
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat
Vek vinice: 7 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 30 hl/ha
Výnos na vinič: 1 kg
Vínna pivnica
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: 7 dní, studená, predĺžená post-macerácia
Fermentácia: fermentácia celých bobúľ pri 26 – 28 °C
Filtrácia: nefiltrované
Zrenie: v použitých a nových dubových sudoch 9 mesiacov
Fľaškovanie: október 2015
Víno
Ročník 2013
Starnutie: 2016 – 2020
Podávanie: 17 – 19 °C
Údaje
Alkohol: 14,9 % obj.…