Aróma s broskyňovými a olejovými tónmi. V chuti dominujú tóny duba – vanilka, smotana a dymové tóny.
Odroda: Chardonnay 100 %
Alkohol: 13,5 %
Výroba: Fermentované v sudoch, zreje 6 mesiacov na jemnom kale v sudoch z bulharského duba.…
Zobrazených 1–8 z 10 výsledkov
Živá svetlozlatá farba so zelenými odtieňmi. Sladká aróma tropického ovocia a kvetov. Krásna rovnováha medzi sviežosťou a jemnou sladkosťou chutí. Harmonické polosuché víno.
Odroda: Sauvignon Blanc – 100 %
Alkohol: 13,5 %
Typ: polosuché
Charakteristika: Živá svetlozlatá farba so zelenými odtieňmi.…
Ľahké a ovocné víno vhodné na každodennú konzumáciu. Silná aróma bieleho ovocia a bielych kvetov. Ľahké a chutné víno, veľmi svieže s tónmi jabĺk, broskýň a hrušiek.
Odroda: Sauvignon Blanc, Chardonnay
Alkohol: 13 %
Výroba: Víno sa mieša po fermentácii.…
Jemná svetlooranžová farba. Výrazná vôňa tropického ovocia, dule, hrušky, bielej čerešne, frézie a akácie. Chuť je čerstvá, s tanínmi a dlhým minerálnym záverom. Veľmi komplexné, zaujímavé víno.
Odroda: Sauvignon Blanc 100 %
Alkohol: 14 %
Výroba: Hroznová šťava fermentovaná v kontakte so šupkami 2 týždne, potom víno odpočíva na kvasinkách ďalšie 4 týždne.…
Osviežujúce, suché a komplexné. Farba je jasná so zlatistými nuansami. Chuť je veľmi intenzívna, elegantná a jemná. Kyselinky sú dobre štruktúrované a integrované do elegantnej textúry.
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kapatovo, Kromidovo
Odrody hrozna: Sandanski Misket 100%
Kultivačná metóda: biologická
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Ročník 2016
Podávanie: 9 – 12 °C
Vegan: áno
Alkohol: 13 % obj.…
Svetlá žlto-zlatá farba. Aróma hrušky a dule s tónom dymu. Čerstvé, pretrvávajúce telo s vyváženým dlhým záverom. Príjemná kombinácia chute ovocia a minerálov s nezabudnuteľnými nuansami dúl.
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kromidovo
Odrody hrozna: Chardonnay & Pinot Gris
Výška: 200 m
Expozícia: severozápadná
Pôda: sandy clay loam
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat a Guyot
Vek: vinice 15 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 33 hl/ha
Výnos na vinič: 1,5 kg
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: bez macerácie, sčasti sú bobule lisované priamo
Fermentácia: pri 14 – 16 °C v nádržiach z nerezovej ocele, 20 % fermentované v bareloch (vrátane malolaktickej fermentácie)
Filtrácia: filtrované
Zrenie: v nádržiach z nerezovej ocele
Fľaškovanie: apríl 2016
Ročník 2015
Podávanie: 9 – 12 °C
Alkohol: 13 %
Špecifická hmotnosť: 0,99
Zvyškový cukor: 2,5 g/l
Acidita: 6,2 g/l
Celkový obsah SO2 80 mg/l
EAN 3800228700334
Certifikát organické víno, BG-BIO-02
…
Krásna svetlá farba svetla so žltozeleným odtieňom. Aróma broskyne a dule doplnená náznakmi kvetov citrónovníka a citrusových plodov. Živá, harmonická chuť. Príjemný, nezabudnuteľný záver s tónmi bieleho a citrusového ovocia.
Oblasť: údolie rieky Struma, juhovýchodné Bulharsko
Lokalita: Kromidovo
Odrody hrozna: Chardonnay & Viogner
Výška: 200 m
Expozícia: severozápadná
Pôda: sandy clay loam
Podnebie: prechodné medzi kontinentálnym a stredomorským
Metóda vedenia: Cordon de Royat a Guyot
Vek vinice: 15 rokov
Kultivačná metóda: biologická
Výnos na hektár: 33 hl/ha
Výnos na vinič: 1,5 kg
Zber: ručne zberané, celé strapce a bobule hrozna vyberané dvojstupňovým procesom, pred vinifikáciou chladené
Doba macerácie: sčasti je mušt odčerpaný po krátkej studenej macerácii, sčasti sú bobule lisované priamo
Fermentácia: pri 14 – 16 °C v nádržiach z nerezovej ocele, 10 % fermentované v bareloch (vrátane malolaktickej fermentácie) v starých bareloch (druhýkrát)
Filtrácia: filtrované
Zrenie: v nádržiach z nerezovej ocele
Fľaškovanie: apríl 2016
Ročník: 2015
Podávanie: 9 – 12 °C
Alkohol: 13 %
Špecifická hmotnosť: 0,99
Zvyškový cukor: 3,9 g/l
Acidita: 6,2 g/l
Celkový obsah SO2 : 80 mg/l
EAN 3800228700334
Certifikát organické víno, BG-BIO-02
…