červené suché víno

Zobrazujú sa všetky 3 výsledky

  • Bulgarian Heritage Rubin

    Jednodruhový Rubin je prirodzenou súčasťou série vín s názvom Bulgarian Heritage z čisto bulharských odrôd. Odroda Rubin je mladá výlučne bulharská odroda hrozna, ktorá vznikla spojením odrôd Nebiolo a Syrah. Jej výstižný názov prirodzene vyplynul z charakteristickej tmavorubínovej farby vína s fialovými odtieňmi. Hrozno sa v jeho optimálnej zrelosti ručne oberá z jedného konkrétneho vinohradu. Vinifikuje sa pri neustálej kontrole teploty a čo najpresnejšej extrakcii a kontakte muštu s pevnými časťami hrozna. Zreje 12 mesiacov v 225-litrových sudoch z francúzskeho duba. Vo vôni nájdete bohatstvo korenia – čierne korenie a čerstvé bylinky, ale aj ovocné tóny po zrelých černiciach a čiernych čerešniach s náznakmi horkej čokolády a sladkého drievka. V chuti je veľmi plné s príjemnou kyselinkou a výraznejšími, pikantnými trieslovinami. Dlhšia a šťavnatá dochuť. Dobrý doplnok ku korenistým, pečeným červeným mäsám, steakom, skvelý so starým, tvrdým kozím syrom. Odporúčame otvoriť pol hodiny pred podávaním!

    Pridať do košíka
  • Cabernet Franc 10 L

    Farba je rubínovočervená s odleskami do fialova. Vôňa je nezameniteľná – plná byliniek s korenistými tónmi. Cabernet Franc je ľahšie vínko s vyváženou chuťou, veľmi dobre štruktúrované a hodí sa preto skvelo k pečenému mäsku, hydine, ale aj k červenému mäsu a divine.

     

    Pridať do košíka
  • Castellum Cabernet Franc

    Séria Castellum, v preklade z latinčiny „strážna veža“, je prestížna séria vinárstva Via Vinera. Názov vybraný pre sériu zrejúcich vín má vyjadriť túžbu ustrážiť dlhoveké tradície a ducha bulharského vinárskeho umenia. Sú to starostlivo vyberané odrody, prísne vybrané najkvalitnejšie hrozno a výrobné postupy, ktoré najlepšie odrážajú terroir a štýl vinárstva. Castellum Cabernet Franc má sýtu tmavú farbu s rubínovými odtieňmi. Je preň typická odrodová vôňa čiernej čerešne, horkej čokolády s nádychom červeného korenia. V chuti je víno komplexné a má dobre štruktúrované telo s jemnou sviežosťou v závere. Dlhá, hladká a hrejivá dochuť. Zreje 18 mesiacov v barikových sudoch z francúzskeho duba. Je ideálne v kombinácii s pomaly vareným hovädzím alebo teľacím mäsom, údeninami a vyzretými syrmi.

    Pridať do košíka